Viimsis Haabneeme rannas asuva OKO leiavad suviti üles paljud viimsilased ja tallinlasedki, sest laineid kuulates ja päikeseloojangut nautides on mõnus heas seltskonnas või romantiliselt einestada. Aga ka hilistalvel on OKO-sse asja, näiteks selleks, et väärtustada nädalavahetuste jahedaid hommikuid vitamiinide, soojade vestluste ja silmailuga.

Bratšimine on muutumas aina populaarsemaks ka Eestis. OKO on siin maitsemärgi maasse löönud ja teab, mida teeb. Bratšimise põhimõtteks on nautida vaba aega oma parimatega, olgu nendeks siis hea raamat, muusika kõrvus, pilk kaugusse, parimad sõbrad või pereliikmed, kellele nädala tuhisedes ei jõuagi vahel silma vaadata.

OKO hilise ja naudeldava hommikusöögi menüüd on lihtne – valikute langetamine pead valutama ei pane. Samas sisaldab pakutav kõike seda, mida ühelt “mäletad, kui me koos hommikust sõime” istumiselt oodata. On muna, on küpsetisi, on üllatusi. Lihtsus ja ootamatus koos samal taldrikul.

Minu lemmikuks sai sel korral mõnus ja mahlane müslikauss värske jogurti, marjade ja pähklise röstise kiudainega. Aga tegelikult on see lemmikute edetabel mul nii komakohtades kinni, et Benedicti munad Hollandi kastme ja suitsulõhega istuvad kohe kukil. Ja ära sa ütle – nii Hollandi kastet kui ka voolavaid munarebusid on lihtne untsu keerata.

Üllatuseks oli mu kaaslase proovitud avokaado-mozzarellasalat. Värske, ilus laotus, ja pealegi toitev. Tõsi, tegelikult olime terve brantši vältel näppupidi üksteise toidukaussides, ja seda üks mõnus pühapäevahommik minule ka tegelikult tähendab: jagad meeleolu, mõtteid ja maitseid. Kohv – hea. Mimisa värske veriapelsinimahlaga – ka hea.

Halb oli ainult see, et aeg lendas kiiresti. Lõppu sai ära kugistatud veel üks kaneelirull (mis on meeletult suur ja kaneeline ja päriselt ka suussulav ja maitsev!) ja sportlikud-lõõgastavad tegevused võisid alata.

Mina soovitan endale järgmiseks korraks alustada kohe kella 10-st ja võtta rahulikumalt. Võib-olla läheks isegi tasa ja targu lõunaks üle, sest nii see päris brantšimine, kas või harva, aga käib.

OKO brantš on sel nädalavahetusel saadaval kolmel järjestikusel päeval, sest lisaks laupäevale ja pühapäevale pakutakse hilist hommikumenüüd ka esmaspäeval, vabariigi iseseisvumise päeval, alates kella kümnest.

Viimsi Teataja külastas brantši OKO küllakutsel.